Home.
Biografie.
Repertoire.
Contact.
Agenda.
Media.
Links.

Jacques Kueter, drums

Ik speelde 16 jaar met heel veel plezier in de Big Swing Band Alkmaar, met diverse optredens op Festivals in de regio, maar heb in 2014 het stokje overgegeven. Met mijn The Kueter Brothers, Wim-, Fred-, Ed- en Paul-, en neef Pim Kueter is er een Rock and Roll Band gevormd, speciaal voor familiefeestjes en incidenteel op andere podia, De Bands waar ik in gespeeld heb zijn Distance uit Schoorl, Transit en Whirlwind uit  Alkmaar, Jazzcombo Quinn uit Broek op Langedijk, en als invaldrummer bij het blackgospelkoor B.lief uit Egmond Binnen.

 Mijn eerste band begon in april 1969, William Pieneman, Henk de Groot en Dik Helsdingen, zij waren opzoek naar een drummer zij speelden muziek van de Beatles , CCR en andere toen bekende muzikanten, daar is het begonnen.

 Mijn muziek waar ik van hou: Ik ben een alles eter, Klassiek, Jazz, Blues, Beat, Pop, Rock and Roll, Beatles, Byrds, Led Zeppelin, BB King, Stones, om er een paar te noemen. Als muziek goed is en met ziel gebracht dan kan het niet stuk.

 Wat inspireerde mij om muziek te gaan maken: Thuis was er altijd muziek, mijn ouders luisterden naar vele soorten muziek. De jaren 60 veranderde veel en ik wilde ook muziek gaan maken. Het werd een drumstel en met veel oefenen en plezier.

 Muzikanten die mij hebben gevormd: Dat zijn er teveel om op te noemen, maar Gene Krupa de eerste Jazz Big Band drummer, Joe Morello Take Five Brubeck dat was iets bijzonders en John Bonham, er zijn vele muzikanten, drummers die ik bewonder. Een leven lang leer proces.

Tegenwoordig speel ik op de Gretsch Black Hawk afwisselend met Tama Superstar. Bekkens Paiste serie 2002 en Paiste 3000 Flat ride 20 inch, Paiste Splash 10 inch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug